Monday, 26 November 2012

'AUDITORIUM' AT 100% DESIGN 2012







It's finally here folks ... hope you like the finished set of pictures!

-

Paul Cocksedge was commissioned to create a distinct auditorium area for the 100% Design Show at Earls Court during the London Design Festival, September 2012.

His ‘Auditorium’ moves away from conventional methods of creating a confined space: blocks, solid planes, edges. Instead, a virtually invisible material is brought on-site to be delicately woven by hand into a system as complex and transparent as a spider’s web. The process only ends when the space has been properly defined within what has now become a partition, but not a wall. Open, but confined; translucent and yet solid, the 'Auditorium' network plays with our notions of exterior and interior space, wherethey begin and where they end.

Paul explains: “The Auditorium has given me a chance to work with things that on the surface seem mutually exclusive: open/shut, inside/outside, solid/transparent… The partition marks the Auditorium’s border, but what defines that border is that you can see and hear and even reach through it…”

No comments:

Post a Comment

Post a Comment